KNVB vraagt Vitesse om opheldering over Abramovitsj-connectie

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft voetbalclub Vitesse gevraagd om opheldering te geven over de mogelijke betrokkenheid van de Russische miljardair Roman Abramovitsj bij de financiering van de club. Dit naar aanleiding van een artikel in de Britse krant The Guardian, waarin werd gesuggereerd dat Abramovitsj de club in het geheim zou hebben gefinancierd.

Volgens het artikel zou Abramovitsj, die ook eigenaar is van de Engelse voetbalclub Chelsea, in 2010 minstens 117 miljoen euro hebben overgemaakt om de overname van Vitesse door Merab Jordania te financieren. De onthulling komt op een ongelukkig moment voor Vitesse, aangezien de club momenteel in gesprek is met de Amerikaanse investeringsmaatschappij Common Group over een mogelijke overname.

Vertraging in overnameproces

De publicatie in The Guardian heeft mogelijk gevolgen voor het overnameproces van Vitesse. Peter Rovers, de algemeen directeur ad interim van de club, geeft aan dat de licentiecommissie van de KNVB bijeen is gekomen met Vitesse als agendapunt. Voordat de commissie zich echter over de aangeleverde documenten buigt, moet Vitesse eerst een aantal vragen beantwoorden naar aanleiding van het artikel in The Guardian.

Rovers verwacht dat het beoordelingsproces van de overname hierdoor langer gaat duren, maar benadrukt dat het belangrijk is dat dit zorgvuldig gebeurt. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de mogelijke betrokkenheid van Abramovitsj bij de financiering van Vitesse en of dit invloed heeft op de overname door de Common Group.

Plaats een reactie