Kramer houdt RKC’s Europese droom levend

Michiel Kramer heeft ervoor gezorgd dat RKC Waalwijk en trainer Joseph Oosting kunnen blijven dromen van een historische plaatsing voor Europees voetbal. Met zijn twee doelpunten zorgde de spits er ook voor dat FC Groningen dichter bij degradatie naar de eerste divisie komt: 2-1.

FC Groningen staat nu voor het eerst deze eeuw op de rand van degradatie, wat opmerkelijk is gezien de club in de afgelopen jaren voornamelijk een subtopper was in Nederland. RKC had echter moeite om meer dan één doelpunt te scoren, mede door een enorme misser van Florian Jozefzoon halverwege de eerste helft. Vrijgespeeld door Mats Seuntjens kreeg de aanvaller de bal op twee meter voor het lege doel knullig tegen zijn standbeen.

In de tweede helft liet Michiel Kramer wel zien hoe het moest met een knappe kopbal in de verre hoek. Ricardo Pepi toonde ook zijn kopkunsten enkele minuten later. Ondanks enerverende momenten voor beide doelen bleef de stand gelijk, tot de enorme kans van Jozefzoon. Na rust raakte Julen Lobete namens RKC de lat, waarna een penalty voor Groningen op aandringen van de VAR werd teruggedraaid.

Ook de gele kaart voor keeper Etienne Vaessen werd teruggedraaid, omdat Daleho Irandust zich wel erg opzichtig had laten vallen.

Cruciale overwinning voor RKC

In de slotfase zocht RKC naar een winnende treffer, aangezien een gelijkspel niet veel zou opleveren met het oog op de play-offs voor Europees voetbal. Dankzij een fout van Groningse keeper Michael Verrips kwam de late 2-1 alsnog op het bord. Na een wilde actie op Lobete ging de bal op de stip en schoot Kramer vijf minuten voor tijd zijn tweede doelpunt binnen. Hiermee bezorgde hij RKC de achtste plaats, die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de play-offs.

Plaats een reactie