Kudus en Rensch mogelijk terug voor bekerfinale Ajax

Ajax-trainer John Heitinga heeft aangegeven dat Mohammed Kudus en Devyne Rensch wellicht weer inzetbaar zijn voor de bekerfinale tegen PSV aanstaande zondag in De Kuip. Beide spelers hebben na een blessureperiode weer deels meegetraind met de selectie.

Afwachten op reactie na training

Heitinga vertelde dat het nu afwachten is hoe de spelers reageren op de training. “Nu moeten we de reactie afwachten en morgen kunnen we knopen doorhakken”, aldus de trainer. Aanvaller Kudus liep begin april een hamstringblessure op in de halve finale tegen Feyenoord, terwijl verdediger Rensch sinds medio maart niet meer in actie kwam vanwege een bovenbeenkwetsuur.

Taylor geschorst, Álvarez keert terug

In de bekerfinale moet Ajax het doen zonder middenvelder Kenneth Taylor, die geschorst is na zijn rode kaart in de halve finale tegen Feyenoord. Edson Álvarez keert daarentegen terug van een schorsing. Zonder de Mexicaanse middenvelder leed Ajax afgelopen zaterdag nog een pijnlijke nederlaag tegen PSV in de eredivisie (3-0).

De mogelijke terugkeer van Kudus en Rensch zou een welkome versterking zijn voor Ajax in de strijd om de KNVB Beker. De bekerfinale belooft een spannende wedstrijd te worden tussen de twee rivaliserende clubs.

Plaats een reactie