Leah Williamson mist WK door kruisbandblessure

De Engelse voetbalster Leah Williamson zal het komende WK in Australië en Nieuw-Zeeland helaas moeten missen. De aanvoerder van het nationale team heeft haar voorste kruisband gescheurd en staat voor een langdurige revalidatie. Bondscoach Sarina Wiegman zal het zonder haar sterspeelster moeten doen tijdens het toernooi.

De 26-jarige speelster van Arsenal liep de blessure op tijdens een competitiewedstrijd tegen Manchester United. In de twaalfde minuut van de wedstrijd verstapte Williamson zich en moest ze het veld verlaten. Na afloop van de wedstrijd werd ze op krukken uit het stadion begeleid.

Volgens haar club zal Leah een periode van revalidatie ingaan en zal ze op een later moment geopereerd worden. Dit betekent dat ze voor langere tijd niet inzetbaar zal zijn voor zowel haar club als het nationale team.

Gescheurde kruisbanden in het vrouwenvoetbal

Leah Williamson is helaas niet de enige speelster die te maken krijgt met een kruisbandblessure. Recentelijk zijn er meerdere speelsters uitgevallen met dezelfde kwetsuur, waaronder Vivianne Miedema (Arsenal), Alexei Putellas (FC Barcelona), Beth Mead (Arsenal), Catarina Macario (Olympique Lyonnais) en Marie-Antoinette Katoto (Paris Saint-Germain).

De vele gescheurde voorste kruisbanden in het vrouwenvoetbal zijn zorgwekkend en roepen vragen op over de oorzaken en mogelijke preventieve maatregelen. Eerder dit jaar is er een explainer gemaakt over dit onderwerp, waarin dieper wordt ingegaan op de problematiek rondom kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal.

Hoewel Leah Williamson het WK zal moeten missen, zal het Engelse nationale team ongetwijfeld alles op alles zetten om een goede prestatie neer te zetten in Australië en Nieuw-Zeeland. Ondertussen wensen we Leah een voorspoedig herstel toe en hopen we haar snel weer op het veld te zien schitteren.

Plaats een reactie