Liverpool wint spectaculair duel en stijgt naar zevende plaats

Ondanks een moeizaam seizoen maakt Liverpool nog steeds kans op plaatsing voor Europees voetbal. In een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Nottingham Forest wisten Virgil van Dijk en Cody Gakpo’s team met 3-2 te winnen, waardoor ze stijgen naar de zevende plaats in de Premier League.

Het leek er even op dat Liverpool ook Aston Villa zou passeren, maar de ploeg uit Birmingham wist een punt te pakken (1-1) nadat een late treffer van Brentford werd afgekeurd wegens buitenspel.

Diogo Jota schittert

In de eerste helft domineerde Liverpool met 86 procent balbezit, maar dit leidde niet tot doelpunten. Diogo Jota kreeg de grootste kans, maar kopte van dichtbij naast. Na de rust maakte hij zijn fout goed door bij een hoekschop raak te koppen. Kort daarna maakte oud-Liverpool-speler Neco Williams de gelijkmaker voor Nottingham Forest.

Jota bracht Liverpool echter snel weer op voorsprong met een tweede doelpunt. Na een lange periode van blessures liet de Portugees zien hoe waardevol hij is voor het team, met vier doelpunten in de laatste twee wedstrijden.

Salah’s 183ste doelpunt

Nottingham Forest kwam opnieuw op gelijke hoogte door een doelpunt van Morgan Gibbs-White, maar drie minuten later zorgde Mohamed Salah voor de winnende treffer. Met zijn 183ste doelpunt voor Liverpool evenaarde hij Robbie Fowler op de eeuwige topscorerslijst van de club.

Ondanks de overwinning had Liverpool het moeilijk om de voorsprong vast te houden. Nottingham Forest kreeg nog een goede kans, maar Brennan Johnson kopte op de lat. Bij Liverpool werd Gakpo vroeg in de tweede helft gewisseld, terwijl Van Dijk de volledige 90 minuten speelde.

Leicester City wint

In de onderste regionen van de Premier League wist Leicester City een einde te maken aan een reeks van vijf nederlagen op rij. Ze versloegen Burnley met 2-0, waardoor ze stijgen naar de zestiende plaats en verder afstand nemen van de degradatiezone.

Plaats een reactie