Manchester City herovert koppositie in Premier League

Na de overwinning van Manchester City op Arsenal afgelopen donderdag, was het zondag officieel: City heeft de koppositie in de Premier League overgenomen van de Londenaren. De ploeg van Pep Guardiola won met 1-2 op bezoek bij Fulham.

Begin dit jaar leek Arsenal op weg naar de eerste landstitel sinds 2004 met een voorsprong van acht punten. Echter, de ‘Gunners’ bezweken onder de druk en pakten slechts drie punten in de laatste vier wedstrijden, waardoor titelprolongatie voor City nu waarschijnlijker lijkt.

Manchester City heeft nu met een wedstrijd minder gespeeld een punt voorsprong op Arsenal.

Haaland bereikt mijlpaal van 50 doelpunten

Erling Haaland opende de score voor Manchester City op Craven Cottage met een penalty na slechts drie minuten. Dit was het vijftigste doelpunt van de Noorse spits in alle competities dit seizoen. De laatste keer dat een speler uit de hoogste Engelse divisie zo productief was, was in 1930/31, toen Tom Waring vijftig goals maakte voor Aston Villa.

Haaland is ook op recordjacht met zijn 34ste competitietreffer van het seizoen, waarmee hij het Premier League-record van Alan Shearer (1994/95) en Andy Cole (1993/94) evenaarde.

De penalty waaruit Haaland scoorde werd verdiend door Julian Alvarez, die later in de eerste helft met een prachtig afstandsschot ook de tweede treffer maakte. Tussendoor zorgde voormalig PSV’er Carlos Vinícius voor de gelijkmaker namens Fulham.

Ten Hag boekt overwinning met Manchester United

Manchester United behaalde een belangrijke overwinning in de strijd om de Champions League-tickets. De nummer vier van de ranglijst versloeg Aston Villa, dat op de zesde plaats staat, met 1-0. De beste vier ploegen in Engeland plaatsen zich voor het miljoenenbal.

Bruno Fernandes maakte kort voor rust de enige treffer voor United, waar Tyrell Malacia de hele wedstrijd speelde en Wout Weghorst op de bank bleef.

De ploeg van manager Erik ten Hag heeft met een duel minder gespeeld nog altijd twee punten achterstand op Newcastle United. Die ploeg boekte een moeizame 3-1 zege op hekkensluiter Southampton, waarbij de laatste twee treffers van Newcastle pas in de laatste tien minuten vielen.

Plaats een reactie