Manchester City naar halve finales Champions League

Manchester City heeft zich in de kwartfinales van de Champions League niet laten verrassen door Bayern München. De ploeg van coach Pep Guardiola speelde in Duitsland met 1-1 gelijk, nadat de thuiswedstrijd met 3-0 was gewonnen.

Dat betekent dat City doorgaat naar de halve finales en het daarin opneemt tegen titelhouder Real Madrid. Stadgenoten AC Milan en Internazionale staan in de andere halve finale.

Bij City viel de Nederlander Nathan Aké na 65 minuten uit met een hamstringblessure. Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd voor Bayern, waar oud-Ajacieden Daley Blind, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch de hele wedstrijd op de bank bleven.

Eerste helft

In de eerste helft kon Bayern de Engelsen niet bij de strot grijpen. Desalniettemin kreeg het enkele kansen om de spanning in het tweeluik terug te brengen. Leroy Sané werd na ruim een kwartier diep gestuurd en ging op City-doelman Ederson af, maar de inzet van de Duitser ging voorlangs.

Vlak voor rust schoot Kingsley Coman hard op de handen van diezelfde Ederson.

Ondertussen kwam Bayern enkele keren goed weg. Een rode kaart van de schlemiel van de heenwedstrijd, Dayot Upamecano, werd ingetrokken omdat Erling Haaland buitenspel stond.

Ook vond scheidsrechter Clément Turpin later dat Upamecano hands maakte. De toegekende penalty werd echter gemist door Haaland.

Toch doelpunt Haaland

De Noorse topspits vond in het begin van de tweede helft wel het net. Upemacano was opnieuw onfortuinlijk. Door een glijpartij van hem kreeg Haaland een vrije doortocht richting het vijandelijke doel. De topscorer van de Champions League (twaalf goals na vanavond) schoot oog in oog met Bayern-doelman Yann Sommer raak.

Na de goal van City was het verzet van Bayern gebroken. Al werd er nog wel een goal van Mathys Tel afgekeurd en benutte Joshua Kimmich nog een penalty (1-1) na hands van Manuel Akanji.

Plaats een reactie