Manchester City verslaat koploper Arsenal in overtuigende zege

Manchester City heeft een belangrijke stap gezet richting titelprolongatie in de Premier League door koploper Arsenal met 4-1 te verslaan. Ondanks de nederlaag blijft Arsenal aan kop, maar Manchester City heeft twee wedstrijden minder gespeeld en slechts een achterstand van twee punten. De ploeg van Pep Guardiola is nu zeventien wedstrijden op rij ongeslagen, waarvan tien in de competitie, en maakt nog kans op de ’treble’: de finale van de FA Cup is al bereikt en in de Champions League wacht een halve finale tegen Real Madrid.

Snelle voorsprong

Arsenal kreeg al vroeg in de wedstrijd een tegenslag te verwerken. Na slechts zes minuten opende Kevin De Bruyne de score met een prachtige curvebal, na een slimme pass van Erling Haaland. De bezoekers, die eerder dit seizoen al twee keer verloren van Manchester City, hadden het moeilijk om een antwoord te vinden op het dominante spel van de thuisploeg.

Manchester City bleef kansen creëren, met onder meer pogingen van Bernardo Silva, De Bruyne en Haaland, maar Arsenal-doelman Aaron Ramsdale hield zijn ploeg in de wedstrijd. Aan de andere kant wist Arsenal nauwelijks gevaar te stichten tegen de solide City-verdediging.

Dubbelslag De Bruyne

In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Manchester City de voorsprong. De Bruyne gaf een perfecte vrije trap voor, die door John Stones hard werd binnengekopt: 2-0. Kort na rust zorgde De Bruyne ook voor de 3-0, door een combinatie met Haaland af te ronden na balverlies van Arsenal-captain Martin Ødegaard.

Guardiola wisselde enkele spelers om ze rust te gunnen, maar Manchester City bleef de bovenliggende partij. Arsenal wist uiteindelijk nog wel de eer te redden met een doelpunt van Bukayo Saka, maar het slotakkoord was voor City. Invaller Raheem Sterling zorgde voor de 4-1 eindstand, waarmee de thuisploeg een duidelijk signaal afgeeft in de titelstrijd.

Titelstrijd

Met deze overwinning heeft Manchester City een belangrijke stap gezet richting titelprolongatie. Arsenal blijft weliswaar koploper, maar de voorsprong is minimaal en City heeft nog twee wedstrijden tegoed. Bovendien zal het vertrouwen bij de ploeg van Guardiola groot zijn, gezien de indrukwekkende reeks van zeventien ongeslagen wedstrijden en de jacht op de ’treble’. Arsenal zal zich moeten herpakken om de titelstrijd spannend te houden.

Plaats een reactie