Manchester United uitgeschakeld in Europa League

Erik ten Hag en Manchester United zijn uitgeschakeld in de kwartfinales van de Europa League na een 3-0 nederlaag tegen Sevilla. De Engelse club kan zich nu volledig richten op de Premier League en de FA Cup.

Na een teleurstellend gelijkspel op Old Trafford (2-2) leek het momentum bij Sevilla te liggen. De Spaanse club, momenteel dertiende in de competitie, kwam al vroeg op voorsprong door een fout van Manchester United’s doelman David de Gea en verdediger Harry Maguire.

Fouten De Gea en Maguire

De Gea speelde Maguire aan terwijl er drie Sevilla-spelers in de buurt waren. Maguire verspeelde vervolgens de bal, waarna Youssef En-Nesyri kon scoren. Ten Hag’s team had het moeilijk en kon geen vuist maken tegen het Spaanse team.

Na de rust werd het 2-0 door een eigen doelpunt van verdediger Loïc Badé. Een blunder van De Gea leidde tot de 3-0 van En-Nesyri. Manchester United zal zich nu moeten richten op de halve finales van de FA Cup tegen Brighton, maar het verlies tegen Sevilla zal nog even blijven hangen.

Bakker en Frimpong schitteren

Naast Sevilla plaatsten ook Bayer Leverkusen en Juventus zich voor de halve finales van de Europa League. Bij Leverkusen maakten de Nederlanders Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong indruk. Bakker scoorde de 0-2 en Frimpong zorgde voor de derde Duitse goal in de wedstrijd tegen Union Sint-Gillis.

Juventus speelde gelijk tegen Sporting CP in Lissabon (1-1), maar plaatste zich voor de halve finales dankzij een eerdere 1-0 overwinning in Turijn. In de halve finales treffen Juventus en Sevilla elkaar, terwijl Leverkusen het opneemt tegen AS Roma of Feyenoord.

Plaats een reactie