Manchester United vergroot kans op Champions League na gelijkspel tegen Tottenham

Manchester United heeft donderdagavond een belangrijk punt gepakt in de strijd om een plek in de Champions League. In een uitwedstrijd tegen het geplaagde Tottenham Hotspur werd het 2-2. Hierdoor blijft United op de vierde plaats in de Premier League staan en hoopt het nog een plekje te stijgen ten koste van Newcastle United.

Onrust bij Tottenham Hotspur

Tottenham verkeert momenteel in zwaar weer. Afgelopen weekend leden de Spurs een pijnlijke 6-1 nederlaag tegen Newcastle, wat leidde tot het ontslag van interim-trainer Cristian Stellini. Ryan Mason is aangesteld om het seizoen af te maken. Tegen Manchester United kende zijn ploeg opnieuw een slechte start, met een vroege 0-1 achterstand door een doelpunt van Jadon Sancho.

Manchester United op voorsprong

Ondanks kansen voor Tottenham om op gelijke hoogte te komen, wist Manchester United de voorsprong uit te breiden naar 0-2 dankzij een doelpunt van Marcus Rashford. De ploeg van trainer Erik ten Hag leek op weg naar een overwinning, maar in de tweede helft kwam Tottenham sterk terug.

Tottenham vecht zich terug

Na een aansluitingstreffer van Pedro Porro in de 56e minuut, nam Tottenham het initiatief over en creëerde het grote kansen. Son Heung-min en Eric Dier konden echter niet scoren, tot frustratie van het thuispubliek en voorzitter Daniel Levy. Uiteindelijk wist Son toch de 2-2 op het scorebord te zetten, tien minuten voor tijd.

Cruciaal punt voor Manchester United

In de slotfase bleef Manchester United overeind, waardoor het een belangrijk punt pakte in de strijd om een plek in de Champions League. Trainer Ten Hag zal echter niet tevreden zijn over het verval van zijn team in de tweede helft. Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen nummer zes Aston Villa.

Overige uitslagen

Newcastle United boekte een 4-1 overwinning op degradatiekandidaat Everton, terwijl hekkensluiter Southampton thuis verloor van Bournemouth (0-1) en degradatie steeds dichterbij ziet komen.

Plaats een reactie