Mourinho geeft NOS-verslaggever sleutelhanger na gewonnen duel

Na de overwinning van AS Roma op Feyenoord in de kwartfinales van de Europa League, had coach José Mourinho een verrassing voor NOS-verslaggever Joep Schreuder. Tijdens de persconferentie overhandigde hij Schreuder een sleutelhanger van de Conference League, tot grote hilariteit van de aanwezigen.

Deze actie van Mourinho gaat terug naar een gesprek tussen de twee vorige week, na de eerste gewonnen wedstrijd van Feyenoord. Mourinho refereerde toen aan de verloren finale van de Conference League tegen AS Roma vorig jaar, waar veel over gesproken werd in de aanloop naar de nieuwe confrontatie. “De afgelopen tien maanden hebben jullie gehuild”, zei Mourinho tegen Schreuder. “Maar jullie moeten niet huilen. Weet je waarom niet? Een wedstrijd die je hebt verloren, kun je niet meer winnen. Ik beloof je: als ik verlies, slaap ik goed en zal ik niet tien maanden lang nachtmerries hebben.”

Een bijzonder cadeautje

Na de 4-1 overwinning van Roma op woensdagavond, besloot Mourinho op geheel eigen wijze terug te komen op zijn eerdere woorden. “Ik heb een cadeautje voor je”, zei hij tegen Schreuder, voordat de verslaggever zijn eerste vraag kon stellen. De coach overhandigde hem de sleutelhanger en herhaalde zijn advies: “Niet huilen om een nederlaag.”

De persconferentie eindigde op een serieuze toon, waarbij Mourinho Feyenoord complimenteerde. “Eerlijk, ik wil Feyenoord feliciteren. Echt. Goed team, goede spelers, goede coach, ze gaan kampioen worden. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt.” Hij sloot af met een advies voor de Rotterdamse club: “Als je verliest, niet huilen, denk aan de volgende wedstrijd.”

Plaats een reactie