NAC Breda betreurt gestaakte thuiswedstrijd tegen Willem II

NAC Breda heeft haar teleurstelling geuit over het feit dat de thuiswedstrijd tegen Willem II werd gestaakt vanwege voorwerpen op het veld. In een gezamenlijke verklaring met de gemeente Breda, politie en OM noemt NAC het “diep en dieptriest” dat “een kleine groep kwaadwillenden bewust het Avondje NAC van heel veel welwillende supporters op het spel heeft gezet en zelfs in gevaar heeft gebracht”. NAC heeft een verdachte in beeld voor het gooien van voorwerpen richting de spelers van Willem II en roept deze persoon op zich te melden.

Voorwerpen op het veld

De beladen derby tussen de Brabantse clubs werd eerst stilgelegd omdat er vuurwerk op het veld gegooid was. Niet veel later werd de wedstrijd gestaakt toen spelers van Willem II met bekers werden bekogeld. Voorafgaand aan de wedstrijd werd al vuurwerk afgestoken onder het doek van een sfeeractie en werden fakkels op het veld gegooid.

NAC-trainer Peter Hyballa uitte zijn onbegrip over het gedrag van sommige supporters. “De stadionspeaker heeft het gezegd: ‘Als er nog een keer iets gegooid wordt, dan wordt de wedstrijd gestaakt’. Het is absoluut geen discipline. Het is tegen het team en tegen de club”, zei hij bij ESPN.

‘Dit gaat nu vaker voorkomen’

Hyballa verwacht dat dit soort incidenten vaker zullen voorkomen. “Vuurwerk afsteken en bekers bier gooien, dat zie je in andere landen ook. Het is goed dat Nederland nu zegt: toon discipline. Maar aan de andere kant denk ik dat dit nu wel vaker voor gaat komen. Of we moeten net als in Duitsland overal hoge netten ophangen in de stadions.”

De trainer van Willem II, Reinier Robbemond, vond het goed dat scheidsrechter Jeroen Manschot de aangescherpte regels streng toepaste. “Het is altijd afwachten of een scheidsrechter naar de regels handelt of denkt: ik zie het door de vingers. Hij houdt zich aan de regels. En terecht. Blijkbaar mag je als spelers niet eens meer een doelpunt vieren, dan krijg je gelijk dit.”

Volgens Robbemond was het tijd dat er actie genomen werd. “Sinds de coronatijd hebben we al duizenden biertjes naar het veld zien gaan. Het is duidelijk dat dit een keer over moet zijn. De mensen die zich wel gedragen zijn hiervan de dupe, net als wij. Gedraag je gewoon en drink dat biertje lekker op, dat lijkt me veel beter.”

Plaats een reactie