Napoli dichter bij titel na overwinning op Juventus

Napoli heeft een belangrijke stap gezet richting hun eerste landstitel in 33 jaar, door met 1-0 te winnen van Juventus. Ondanks dat Juventus de eerder afgenomen 15 punten terugkreeg vanwege financiële malversaties, blijft de club uit Turijn op de derde plaats staan.

In de wedstrijd was Napoli duidelijk de beweeglijkere ploeg en zette Juventus vanaf het begin onder druk. De thuisploeg stond echter verdedigend sterk en probeerde via counters met Juan Cuadrado en Arkadiusz Milik kansen te creëren. De grootste kans in de eerste helft was echter voor Napoli: Hirving Lozano koos voor eigen succes en zag de vrijstaande Khvicha Kvaratschelia over het hoofd.

Ondanks dat Napoli moeite had met het maken van de juiste keuzes in de eindpass, was Victor Osimhen twee keer dicht bij het openingsdoelpunt. Aan de andere kant kregen Federico Chiesa en Angel Di Mariá kansen voor Juventus, maar hun doelpunten werden afgekeurd. Uiteindelijk was het Giacomo Raspadori die in de blessuretijd de winnende treffer voor Napoli maakte.

Titel bijna binnen voor Napoli

De Italiaanse landstitel kan bijna gevierd worden door Napoli. Als de ploeg volgende week de thuiswedstrijd tegen Salernitana wint en nummer twee Lazio punten laat liggen in de uitwedstrijd tegen Internazionale, is de titel een feit. Het zou voor Napoli de eerste titel zijn sinds 1989, toen Diego Maradona de club naar de top van het Italiaanse voetbal leidde.

Plaats een reactie