Napoli’s vormdip zet landstitel niet op het spel

Hoewel Napoli op weg is naar een historische landstitel, lijkt de ploeg in de laatste fase van het seizoen niet in topvorm te verkeren. In een recente wedstrijd tegen degradatiekandidaat Hellas Verona kwam de koploper van de Serie A niet verder dan een teleurstellende 0-0.

Met nog acht wedstrijden te gaan heeft Napoli een comfortabele voorsprong van 14 punten op Lazio. Echter, in de laatste vier wedstrijden wist de ploeg slechts één keer te winnen. AC Milan versloeg Napoli met 4-0 in de competitie en was ook met 1-0 te sterk in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League.

De laatste keer dat Napoli gelijkspeelde was in augustus, toen het tegen Fiorentina (0-0) en Lecce (1-1) genoegen moest nemen met een punt. Tegen Hellas Verona leek de ploeg vooral bezig met de return in de Champions League tegen AC Milan, wat zichtbaar was op het veld en op de bank.

Ondanks het spelen op halve kracht, domineerde Napoli het grootste deel van de wedstrijd. Echter, de ploeg kwam niet verder dan een afgekeurde treffer. In de tweede helft bracht coach Luciano Spalletti zijn sterren Kvitsja Kvaratsjchelia, Staislav Lobotka, Piotr Zielinski en de van een blessure herstelde Victor Osimhen in het veld.

Osimhen was het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot raakte de onderkant van de lat. In de slotfase mocht Cyril Ngonge, die in januari overkwam van FC Groningen, invallen bij Verona. De Belgische aanvaller leek zijn ploeg aan een stunt te helpen toen hij in blessuretijd alleen op doelman Alex Meret afrende, maar zijn stiftje ging naast de paal.

AC Milan laat ook punten liggen

AC Milan gaf eerder op zaterdag tien basisspelers rust en kreeg tegen Bologna al na 26 seconden een tegendoelpunt van Nicola Sansone. Voor rust kwam Milan echter terug in de wedstrijd: na ongelukkig uitverdedigen van Jerdy Schouten schoot Tomasso Pobega de 1-1 binnen. Daar bleef het bij, waardoor ook Milan punten liet liggen.

Hoewel Napoli’s vormdip zorgwekkend kan zijn, lijkt de landstitel niet in gevaar te komen. De ploeg zal zich echter moeten herpakken om de resterende wedstrijden van het seizoen succesvol af te sluiten en de felbegeerde titel te veroveren.

Plaats een reactie