Nederlandse enclave helpt Toulouse aan Coupe de France

De Nederlandse enclave bij Toulouse blijft succesvol. Na het behalen van het kampioenschap in de Ligue 2 vorig seizoen, heeft de Zuid-Franse club nu ook de Coupe de France gewonnen. Mede dankzij de inbreng van Nederlanders Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal werd Nantes met 5-1 verslagen.

In het Stade de France in Parijs domineerde Toulouse, momenteel 12e in de Ligue 1, de eerste helft tegen bekerhouder Nantes, dat op de 16e plaats staat. Al in de vierde minuut kwam Toulouse op voorsprong door een kopbal van Logan Costa na een corner van assistkoning Branco van den Boomen.

Van Van den Boomen naar Spierings

De tweede goal viel eveneens uit een corner van Van den Boomen. Na de hoekschop belandde de bal via een Nantes-hoofd bij Spierings, die de bal slim voor het doel bracht. Daar stond verdediger Costa vrij om in de tiende minuut zijn tweede goal van de avond binnen te koppen.

Vervolgens was het de beurt aan spits Dallinga. De voormalig speler van FC Emmen en FC Groningen maakte, in tegenstelling tot Van den Boomen en Spierings, de promotie niet mee en verhuisde pas vorig jaar van Excelsior naar Frankrijk. In de competitie scoorde hij dit seizoen al twaalf keer en ook in de bekerfinale liet de Groninger zijn neus voor de goal zien.

Van Dallinga naar Aboukhlal

Na een knappe pass van Gabriel Suazo was Dallinga eerder bij de bal dan doelman Alban Lafont en wipte hij de bal over de twijfelende Nantes-keeper in het doel. Even later was hij alert genoeg om in de rebound via de binnenkant van de paal de 4-0 binnen te tikken.

Met nog 59 minuten te gaan, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de tweede helft vielen er nog twee doelpunten. Nadat Ludovic Blas vanaf de strafschopstip de tegengoal van Nantes had gemaakt, voegde ook de in Nederland geboren Marokkaans international Zakaria Aboukhlal zijn naam toe aan het scorebord.

Een vrije trap van Van den Boomen strandde in de verdediging van Nantes, waarna Aboukhlal niet aarzelde. De Marokkaanse WK-ganger schoot de bal via een Nantes-lichaam tegen de touwen. Het Nederlandse feest werd niet gecompleteerd met een bijdrage van Saïd Hamulic. De Bosnische Nederlander bleef op de bank.

Plaats een reactie