Nederlandse zaalvoetballers naar eliteronde voor WK-kwalificatie

De Nederlandse zaalvoetbalploeg heeft zich geplaatst voor de eliteronde in de strijd om deelname aan het WK. Oranje won woensdag met 6-1 van Moldavië in de play-offs, nadat ze afgelopen zondag ook al de heenwedstrijd met 5-2 hadden gewonnen.

In de eliteronde worden twintig landen verdeeld over vijf groepen van vier. De vijf groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK. De loting vindt plaats op 5 juli en de groepswedstrijden moeten voor 20 december zijn gespeeld. De vier beste nummers twee plaatsen zich voor de play-offs voor de laatste WK-tickets. Het WK zaalvoetbal wordt volgend jaar gehouden van 6 september tot en met 5 oktober.

Tijdens de wedstrijd tegen Moldavië in Ciorescu speelde het thuisland met de nodige urgentie om de 5-2 nederlaag uit de heenwedstrijd goed te maken. Ondanks vijf corners tegen één voor Nederland in de eerste helft, wist Moldavië niet te scoren. De Nederlandse doelman Manuel Kuijk hield zijn team op de been met een knappe redding vlak voor rust.

Op slag van rust kwam Nederland op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Mats Velseboer. In de tweede helft liep Oranje verder uit naar een 6-1 overwinning, met doelpunten van onder andere Lahcen Bouyouzan, Said Bouzambou en Denzel van Houtum. Het enige Moldavische doelpunt kwam op naam van de Nederlander Ferd Pasaribu, die een voorzet ongelukkig in eigen doel werkte.

Verweer definitief gebroken

Na de 3-0 van Bouzit was het verweer van Moldavië definitief gebroken. Nederland liep uit naar een 6-0 voorsprong, voordat Pasaribu de eer redde voor Moldavië. Met deze overwinning plaatst het Nederlands zaalvoetbalteam zich bij de twintig landen die gaan strijden om een plek op het WK.

Plaats een reactie