Newcastle United vernedert Tottenham in Champions League-strijd

In een verrassende wending in de strijd om een plek in de Champions League heeft Newcastle United een verpletterende overwinning behaald op Tottenham Hotspur met een score van 6-1. Binnen 21 minuten stond Newcastle al met 5-0 voor, waardoor de club nu op koers ligt om zich voor het eerst sinds 2003 te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi.

Deze indrukwekkende prestatie is mede te danken aan de investeringen vanuit Saudi-Arabië. In 2021 werd Newcastle overgenomen door een Saudische investeringsmaatschappij voor een bedrag van 300 miljoen pond (ruim 335 miljoen euro).

Tottenham, dat na het vertrek van manager Antonio Conte onder interim-coach Cristian Stellini is afgezakt naar de vijfde plaats, zal in de resterende zes wedstrijden hard moeten werken om Aston Villa, Liverpool en Brighton onder zich te houden.

Jacob Murphy en Alexander Isak scoorden elk twee doelpunten voor Newcastle, terwijl Joelinton de 2-0 op het scorebord zette. Harry Kane wist kort na rust een doelpunt te maken voor Tottenham, maar Callum Wilson herstelde al snel de marge van vijf doelpunten.

West Ham scoort schorpioengoal

West Ham United heeft vertrouwen getankt in aanloop naar de halve finale van de Conference League tegen AZ. De Londense club won met 0-4 op bezoek bij Bournemouth.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd was een bijzonder fraaie ‘schorpiontrap’ van Pablo Fornals, die voorovervallend met de hak scoorde, vergelijkbaar met het legendarische doelpunt van Rafael van der Vaart tegen Feyenoord in de Klassieker. Michail Antonio, Lucas Paqueta en Declan Rice waren verantwoordelijk voor de overige doelpunten van West Ham, dat nog vier competitiewedstrijden speelt voordat het op 11 en 18 mei tegen AZ aantreedt.

Plaats een reactie