Onsportief gedrag in KNVB-bekerfinale leidt tot kritiek

Na de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV was er veel te doen over het gedrag van de spelers. Onsportiviteit, gezeur, het simuleren van blessures en opstootjes waren aan de orde van de dag. Pierre van Hooijdonk noemde het in Studio Voetbal “vervelend om naar te kijken”.

Kritiek op Klaassen

Rafael van der Vaart uitte zijn ongenoegen over het gedrag van Ajax-middenvelder Davy Klaassen. “Klaassen is normaal gesproken de allerliefste jongen die er is”, aldus Van der Vaart. “Maar hij gedraagt zich nu als een idioot op het veld. Hij is overal als de kippen bij om iemand een duw te geven. Als we supporters vragen zich te gedragen, doe dat dan ook op het veld.” Jeroen Stekelenburg sloot zich hierbij aan: “Dan kunnen we supporters toch niet tot de orde roepen?”

Klaassen erkent opgefokte sfeer

Klaassen gaf toe dat de sfeer op het veld gespannen was. “Misschien zijn er dingen die soms te ver gaan, maar daar moeten we een balans in vinden”, zei de Ajax-middenvelder. “Zo’n seizoen als dit helpt niet mee. Vorige week verloren we op basis van strijdlust. Nu wilden we dat niet laten gebeuren.”

Compensatiegedrag na eerdere nederlaag

Marco van Ginkel, middenvelder van Vitesse en voormalig PSV’er, zag in het gedrag van de Ajax-spelers “compensatiegedrag” na de 3-0 nederlaag van vorige week in Eindhoven in de eredivisie. “Vorige week miste ik de passie bij Ajax”, aldus Van Ginkel. “Nu was het bij beide teams overdreven.”

Van Hooijdonk: kwaliteit elftal speelt rol

Pierre van Hooijdonk denkt dat het gedrag van de spelers veel zegt over de kwaliteit van het Ajax-elftal. “Als de kwaliteit hoog is en het spel goed, gebeuren deze dingen niet bij Ajax. Tegen Feyenoord in de halve finales van de KNVB-beker was het ook zo. Irritant, zuigen, duiken. In het seizoen 2017/2018 zagen we dit helemaal niet.” Van Hooijdonk raadt de betrokken spelers aan de beelden niet terug te kijken: “Het is gênant.”

Plaats een reactie