Oud-voetballer Joeri Petrov overleden op 48-jarige leeftijd

Voormalig profvoetballer Joeri Petrov is op 48-jarige leeftijd overleden. De Oekraïens-Russische aanvaller speelde in de eredivisie voor RKC Waalwijk en FC Twente.

Petrov, een getalenteerde linksbuiten, wist ondanks zijn vaardigheden nooit verder te komen dan de Nederlandse subtop. Geboren in Oekraïne, kwam hij uit voor verschillende jeugdselecties van Rusland. Oorspronkelijk stond hij op de radar van Louis van Gaal, maar die koos uiteindelijk voor Finidi George als nieuwe vleugelspits.

Carrière in Nederlandse competitie

Na een tip van Van Gaal aan Bert Jacobs kwam Petrov alsnog in de Nederlandse competitie terecht, waar hij zich bij RKC Waalwijk in de kijker speelde. In de zomer van 1995 legde FC Twente maar liefst 1,3 miljoen gulden voor hem op tafel, wat hem destijds de duurste aankoop ooit maakte van de club uit Enschede.

Zijn tijd bij FC Twente eindigde echter in mineur, toen hij vanwege overmatig drankgebruik tijdens een trainingskamp op straat werd gezet. “Voor ons letterlijk en figuurlijk de druppel die de emmer deed overlopen”, aldus toenmalig voorzitter Cees Anker.

Drankprobleem en einde carrière

Na een lange carrière, die Petrov langs verschillende clubs voerde, waaronder ADO Den Haag en FC Volendam in de eerste divisie, werd duidelijk dat hij kampte met een groot drankprobleem. Petrov bleef in Nederland wonen en overleed zaterdag in een hospice.

Plaats een reactie