PEC Zwolle dichtbij terugkeer naar eredivisie

Vanavond kan het zover zijn: PEC Zwolle kan na slechts één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie weer terugkeren naar de eredivisie. Een gelijkspel tegen Almere City FC om 20.00 uur is voldoende om dit te realiseren.

Een week geleden leek aanvoerder Bram van Polen al een voorschot te nemen op de promotie. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar, die met 2-0 werd gewonnen, kregen alle seizoenkaarthouders van PEC in de zeventiende minuut een zakje met een consumptiemunt. Dit cadeautje van de aanvoerder had echter een andere reden.

Bram van Polen trakteert

Van Polen heeft onlangs zijn contract bij PEC Zwolle verlengd, de club waar hij al zeventien seizoenen speelt. Vandaar de actie in de zeventiende minuut. “Ik ga ervan uit dat dit mijn laatste contractjaar wordt, dus wilde ik iets terugdoen voor de supporters. Ik vond een rondje geven wel passend bij mij,” aldus Van Polen.

In zijn laatste seizoen bij PEC speelt de 37-jarige verdediger hoogstwaarschijnlijk in de eredivisie. “Dat mag ik wel aannemen, ja. We staan dertien punten voor op Almere City met nog vijf wedstrijden te gaan. Als we dat nog weggeven, kunnen we beter ons contract inleveren,” zegt Van Polen.

De nummers één en twee van de eerste divisie promoveren naar de eredivisie. PEC Zwolle staat momenteel bovenaan, gevolgd door Heracles Almelo op vijf punten afstand en Almere City op de derde plaats. Van Polen heeft naast de promotie ook zijn zinnen gezet op het kampioenschap: “Promotie is leuk, maar het kampioenschap is unieker.”

Plaats een reactie