PEC Zwolle dichter bij promotie na overwinning op Telstar

PEC Zwolle heeft een belangrijke stap gezet richting promotie naar de eredivisie door thuis met 2-0 te winnen van Telstar. Als Almere City zondag verliest bij ADO Den Haag, kan de koploper van de Keuken Kampioen Divisie zich definitief opmaken voor de eredivisie. Mocht het zondag niet goed uitpakken voor PEC, dan kan de ploeg volgende week vrijdag promotie afdwingen in de uitwedstrijd tegen Almere City.

Titelstrijd en voorsprong op Heracles Almelo

PEC Zwolle staat er ook in de titelstrijd goed voor. De voorsprong op Heracles Almelo, dat met 1-0 won van Roda JC Kerkrade, blijft vijf punten met nog vijf wedstrijden te gaan. Thomas van den Belt zette PEC halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong met een vrije trap. De middenvelder, die volgend seizoen voor Feyenoord speelt, zorgde voor een feestelijke sfeer bij de thuissupporters.

Bram van Polen trakteert supporters

De stemming zat er al goed in bij de thuissupporters dankzij het ‘rondje’ van Bram van Polen. De 37-jarige aanvoerder gaat nog een jaartje langer door bij PEC en liet dat deze week in een brief aan alle seizoenkaarthouders weten. Daar zat een muntje bij voor een gratis drankje tijdens het duel met Telstar.

Gemiste kansen aan beide kanten

Davy van den Berg had de marge voor Zwolle kunnen verdubbelen, maar hij liet de Telstar-defensie met geklungel wegkomen door de bal naast te schuiven. Aan de andere kant mocht Christos Ciousis zich aanrekenen dat hij de gelijkmaker niet scoorde. Vrij voor het doel schoot hij recht in de handen van keeper Jasper Schendelaar. Ook een kopbal van Anwar Bensabouh eindigde in de handen van de PEC-doelman.

Van den Belt beslist wedstrijd

In de tweede helft bleef Zwolle veel sterker dan Telstar en na ruim een uur spelen stelde Van den Belt de drie punten zeker met zijn tweede treffer van de avond. Uit een vrije trap van Bart van Hintum kopte hij de bal achter Telstar-doelman Ronald Koeman.

Plaats een reactie