PEC Zwolle keert terug naar eredivisie

Na een jaar in de eerste divisie is PEC Zwolle erin geslaagd om terug te keren naar de eredivisie. Ondanks een matige wedstrijd tegen Almere City, was het gelijkspel voldoende om de promotie veilig te stellen. Clubicoon Bram van Polen toonde zich tevreden met het resultaat: “Het belangrijkste is dat we weer in de eredivisie spelen.”

De 37-jarige verdediger, die onlangs zijn contract verlengde, zal in zijn zeventiende seizoen bij PEC Zwolle weer op het hoogste niveau uitkomen. “Ik ben heel gelukkig. De club gaat me aan het hart, dus ik ben heel blij.”

Hoewel PEC al eerder had kunnen promoveren, was het tegen Almere City voor het eerst in eigen hand. Van Polen erkende dat de ploeg wat zenuwachtig was, maar prees de trainer en technische staf voor hun werk met een bijna compleet nieuwe selectie. “We spelen zo aanvallend en met zoveel intensiteit, dat heeft ons geen windeieren gelegd.”

Trainer Dick Schreuder benadrukte de goede mix van jonge en ervaren spelers in het team. “We hebben een heel nieuw team samengesteld. Met jonge spelers die nog geen minuut hebben gespeeld in het betaalde voetbal en een oudere spelers. Dat is een goede mix geworden.”

Kampioenschap als ‘mooi toetje’

Thomas van den Belt, die volgend seizoen voor Feyenoord speelt, zorgde met zijn gelijkmaker tegen Almere City voor een feest in Zwolle. “Het is mooi dat je beslissend bent in de promotiewedstrijd.” Hij hoopt nu op het kampioenschap als ‘mooi toetje’.

Van Polen verwacht dat het volgende seizoen zijn laatste als profvoetballer zal zijn. Hij kijkt uit naar het spelen in de eredivisie en de grotere stadions. “Je speelt toch liever in de Arena of De Kuip. Dat blijft het mooiste als voetballer, om in dat soort stadions te mogen spelen.”

Plaats een reactie