PEC Zwolle moet wachten op promotiefeest na Almere City’s overwinning

PEC Zwolle zal nog even geduld moeten hebben voordat ze hun promotie naar de Keuken Kampioen Divisie kunnen vieren. Een nederlaag van Almere City tegen ADO Den Haag zou de Zwollenaren al zekerheid hebben gegeven, maar Almere City wist de wedstrijd met 2-3 te winnen.

Komende vrijdag nieuwe kans voor PEC Zwolle

De kans op promotie is nog steeds aanwezig voor PEC Zwolle. Aankomende vrijdag kunnen ze alsnog de slingers ophangen als ze niet verliezen in hun uitwedstrijd tegen – ironisch genoeg – Almere City.

Wedstrijdverloop ADO Den Haag – Almere City

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van voormalig Almere City-spits Thomas Verheydt. Kort daarna wist Titouan Thomas de score te verdubbelen naar 2-0. Almere City wist echter nog voor de rust de aansluiting te vinden door een doelpunt van Kornelius Hansen.

In de tweede helft kwam Almere City op gelijke hoogte door een doelpunt van Hamdi Akujobi, die een voorzet van Hansen hard inschoot. De ommekeer in de wedstrijd was compleet toen Lance Duijvestijn na een één-twee met Hansen de 2-3 scoorde.

Belangrijke wedstrijd voor beide teams

De overwinning van Almere City is niet alleen belangrijk voor PEC Zwolle, maar ook voor Almere City zelf. Hoewel ze waarschijnlijk niet meer in staat zijn om Heracles, de nummer twee in de competitie, in te halen, kan de derde plaats hen een betere uitgangspositie bieden voor de nacompetitie. De wedstrijd van komende vrijdag tussen PEC Zwolle en Almere City belooft dan ook een spannende en belangrijke ontmoeting te worden voor beide teams.

Plaats een reactie