PEC Zwolle promoveert naar eredivisie na gelijkspel

PEC Zwolle heeft de langverwachte promotie naar de eredivisie veiliggesteld na een 1-1 gelijkspel tegen Almere City. Hiermee keert de club na slechts één seizoen in de Keuken Kampioen Divisie terug naar het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal.

Hoewel de promotie een feit is, blijft de titelstrijd met Heracles Almelo spannend. Heracles won van Helmond Sport en verkleinde de achterstand op PEC tot drie punten, met nog vier wedstrijden te gaan. Aanvoerder Bram van Polen benadrukte dat het kampioenschap unieker is dan de promotie en dat de ploeg de komende weken hard moet werken om de titel binnen te halen.

Regen en onweer zorgen voor moeilijke omstandigheden

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Almere City werd gekenmerkt door slecht weer en matig voetbal. Het veld was moeilijk bespeelbaar door de hevige regenval, wat het spel van beide ploegen beïnvloedde. In de 39ste minuut werd de wedstrijd zelfs tijdelijk stilgelegd vanwege onweer.

Na de hervatting bleef het slordige voetbal aanhouden, maar wist PEC Zwolle uiteindelijk toch een punt te pakken. In de 71ste minuut kwam Almere City op voorsprong door een kopbal van Stije Resink, maar vier minuten later maakte Thomas van den Belt de gelijkmaker met een kopbal. Met dit gelijkspel verzekerde PEC Zwolle zich van promotie naar de eredivisie.

Plaats een reactie