PEC Zwolle viert promotie naar eredivisie met fans

Honderden voetbalfans hebben in Zwolle de spelers van PEC onthaald die eerder op de avond promotie naar de eredivisie hadden veiliggesteld. Al voordat de spelersbus bij het stadion in Zwolle was aangekomen, was de in de regen wachtende menigte begonnen met zingen en vuurwerk afsteken.

Rond 00.30 uur kwam de bus aan, waarna de selectie en de staf zich op een balkon lieten toejuichen. Aanvoerder Bram van Polen riep de aanhang op om het er flink van te nemen:

PEC verzekerde zich de afgelopen avond van promotie door in Almere met 1-1 gelijk te spelen tegen Almere City FC. Daarmee keert de ploeg van trainer Dick Schreuder na één seizoen eerste divisie al terug in de eredivisie.

Kampioen zijn de Zwollenaren overigens nog niet. Met nog vier wedstrijden te gaan, staat PEC drie punten voor op provinciegenoot Heracles Almelo.

Plaats een reactie