PSV verslaat Ajax en bevestigt groei onder Van Nistelrooij

PSV heeft met een overtuigende 3-0 overwinning op Ajax niet alleen de tweede plaats in de Eredivisie overgenomen, maar ook de groei van het team onder leiding van coach Ruud van Nistelrooij bevestigd. De Eindhovenaren zijn nu al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen.

“Zonder groei kan je niet zo’n reeks neerzetten”, aldus Van Nistelrooij. “We weten waar onze kwaliteiten liggen en weten die te benutten. Dit is een geweldig resultaat. Nu gaan we in alle bescheidenheid richting de finale.”

Simons: ‘Luuk de Jong gunde mij de penalty, dat is mooi’

Van Nistelrooij doelt hiermee op de finale van de KNVB-beker op zondag 30 april tegen Ajax in De Kuip. “Zulke streaks zijn heerlijk”, beaamt ook Xavi Simons. “Maar volgende week is een andere wedstrijd.”

“We zijn de laatste tijd veel stabieler geworden”, voegt aanvoerder Luuk de Jong toe.

Simons mocht van Luuk de Jong aanleggen voor de strafschop in de 54ste minuut en schoot die keurig binnen. “Hij is aanvoerder en bepaalt”, zei Simons. “Mooi dat hij me de strafschop gunde.”

De Jong: “Xavi vroeg of hij hem mocht nemen. Die jongen is zo gretig. Ik gun hem die penalty, daarna geeft hij mij een geweldige assist.”

Over de plastic beker die op het veld werd gegooid waren de PSV’ers het eens. “Ik begrijp niet dat iemand nu nog iets op het veld gooit”, zei De Jong. “Het gaat een keer stoppen”, zei Van Nistelrooij optimistisch.

Plaats een reactie