PSV voelt zich geen favoriet voor bekerfinale tegen Ajax

Ondanks de overtuigende 3-0 overwinning op Ajax in de eredivisie afgelopen zondag, zien PSV-trainer Ruud van Nistelrooij en aanvoerder Luuk de Jong hun team niet als favoriet voor de bekerfinale tegen dezelfde tegenstander. Beide heren verwachten een getergd Ajax dat zich wil revancheren voor de eerdere nederlaag.

Van Nistelrooij benadrukte tijdens een persconferentie dat PSV zich vooral richt op een optimale voorbereiding, zonder zich druk te maken over de favorietenrol. De Jong voegde eraan toe dat het moeilijk is om een favoriet aan te wijzen in dergelijke wedstrijden en dat de focus ligt op wat PSV zelf kan doen.

De Jong verwacht een heel ander Ajax in de bekerfinale en benadrukt dat PSV opnieuw met dezelfde energie moet spelen als afgelopen zondag. Die energie was duidelijk zichtbaar in het Philips Stadion, waar De Jong, Patrick van Aanholt en Jordan Teze het publiek opzweepten na gewonnen duels.

Joël Drommel keept bekerfinale

Hoewel Van Nistelrooij weinig prijsgaf over de opstelling voor de bekerfinale, bevestigde hij wel dat ‘bekerkeeper’ Joël Drommel in het doel zal staan. Ismael Saibari, die afgelopen zondag inviel, is niet helemaal fit. De trainer gaf aan dat hetzelfde elftal als zondag een optie is, maar dat er ook rekening wordt gehouden met de tegenstander, zoals de schorsing van Ajax-middenvelder Kenneth Taylor en de terugkeer van Edson Álvarez na een schorsing.

Van Nistelrooij benadrukte dat de beker een hoofdprijs is, in tegenstelling tot de tweede plaats in de eredivisie, waar PSV en Ajax ook om strijden. “Het gaat in het voetbal om prijzen winnen, dat is het mooiste wat er is”, aldus de trainer.

Plaats een reactie