PSV Vrouwen bereiken bekerfinale na overwinning op ADO

De voetbalsters van PSV hebben de finale van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Rick de Rooij versloeg in Den Haag ADO met 4-1.

In de competitie doen ADO en PSV nauwelijks voor elkaar onder. Ze troffen elkaar dit seizoen al één keer en speelden toen met 1-1 gelijk. Beide clubs hebben ook tot nu toe evenveel punten verzameld. Met 26 punten staat de club uit Den Haag vierde, vanwege een beter doelsaldo, en PSV vijfde.

In het bekerduel lagen de verhoudingen anders. PSV domineerde de wedstrijd en liet het thuisspelende ADO, onder leiding van Sjaak Polak, niet in de wedstrijd komen.

Snelle voorsprong PSV

Al na twee minuten was het raak voor de Eindhovense ploeg. Laura Strik kreeg de bal op een presenteerblaadje en kopte binnen. De 26-jarige Strik had tien minuten daarna ook de 2-0 voor het inschieten, maar kreeg de bal niet onder controle en schoot naast.

Zera Hulswit kreeg in de 27ste minuut de bal wel onder controle. Een verre uittrap van keepster Danielle de Jong werd wat ongelukkig doorgekopt door ADO-speelster Danielle Noordermeer. Hulswit profiteerde, bleef rustig en schoot raak.

ADO-doelvrouw Barbara Lorsheyd kwam vlak voor rust nog goed weg toen een inzet van Chimera Ripa tegen de paal vloog. Aan de andere kant had ook De Jong wat hulp nodig om haar doel schoon te houden. Zowel Lobke Loonen als Lysanne van der Wal zag haar inzet op de lijn weggewerkt worden door een PSV-speelster.

Na rust probeerde de thuisploeg PSV terug te dringen op eigen helft. Dat resulteerde in enkele kansen, maar de afronding van ADO liet te wensen over. Het moegestreden ADO kreeg een kwartier voor de tijd nog de 3-0 tegen via Inessa Kaagman, die de bal vakkundig langs Lorsheyd schoof.

Toch nog Haags doelpunt

ADO deed in de slotfase nog wel wat terug. Uit een hoekschop kopte Gina Viehoff de bal voorbij De Jong, maar de zege van PSV kwam in de laatste zes minuten niet meer in gevaar. Fleur Stoit zorgde namelijk in de blessuretijd nog voor de 4-1.

De tweede bekerfinalist wordt zondag bekend, als Jong PSV en FC Twente in Eindhoven tegenover elkaar staan.

Plaats een reactie