PSV wint nipt van FC Volendam voor cruciale duels tegen Ajax

PSV heeft zijn negende overwinning in elf officiële wedstrijden behaald door met 3-2 te winnen bij FC Volendam. De Eindhovenaren kunnen zich nu richten op de twee belangrijke wedstrijden tegen Ajax op 23 en 30 april. Ondanks de overwinning zal het vertoonde spel van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij gemengde gevoelens oproepen.

Efficiënte eerste helft, moeizame tweede helft

PSV begon de wedstrijd met Jarrad Brantwaithe in de basis en Ibrahim Sangaré op de bank. De eerste kansen waren voor Luuk de Jong en Xavi Simons, maar het was uiteindelijk Guus Til die de score opende na een fraaie pass van Joey Veerman. Til was ook betrokken bij de 0-2, waarbij hij de bal na een lange trap van Veerman diagonaal binnenschoot.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer voor PSV. Binnen zes minuten vielen er drie doelpunten, waarvan twee voor Volendam. Xavier Mbuyamba scoorde de aansluitingstreffer, waarna Til de marge weer op twee bracht met zijn tweede doelpunt van de avond. Daryl van Mieghem bracht Volendam echter opnieuw terug in de wedstrijd met de 2-3.

Ingrijpen Van Nistelrooij en gemiste kansen

Van Nistelrooij besloot in te grijpen en bracht Sangaré in voor Til om de verdediging te versterken. Volendam bleef echter druk zetten en was dicht bij de gelijkmaker via Calvin Twigt en Gaetano Oristanio. Aan de andere kant had Veerman de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn schot ging over het doel van Filip Stankovic.

Met deze overwinning kan PSV zich nu volledig richten op de twee cruciale duels tegen Ajax in de eredivisie en de finale van de KNVB-beker. Het is te hopen dat de ploeg van Van Nistelrooij in die wedstrijden een betere vorm weet te tonen dan tegen FC Volendam.

Plaats een reactie