Real Madrid lijdt pijnlijke nederlaag tegen Girona

Real Madrid heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de competitiewedstrijd tegen Girona. De thuisclub won met 4-2, dankzij een uitstekende prestatie van Valentín Castellanos. Dit betekent de zesde nederlaag voor Real dit seizoen.

De Argentijnse Castellanos scoorde alle vier de doelpunten voor Girona. Het is meer dan 75 jaar geleden dat een speler vier keer scoorde tegen Real Madrid in de competitie. De laatste keer was in december 1947, toen Esteban Echavarría van Real Oviedo zelfs vijf keer scoorde tegen de Koninklijke.

Ondanks de dominantie van Real in de eerste helft, onder leiding van Vinícius Júnior, wist de ploeg niet veel te bereiken. Castellanos maakte na een kwartier zijn eerste doelpunt en na een zwakke verdediging van Eder Militao scoorde de spits zijn tweede. Vinícius scoorde met een kopbal de 2-1, maar Girona liep na de pauze uit naar 4-1 dankzij nog twee doelpunten van de Argentijn. Lucas Vazquez wist de score nog enigszins draaglijk te maken door in de laatste vijf minuten de 4-2 te scoren.

Barcelona profiteert

Door de overwinning stijgt Girona naar de achtste plaats in La Liga. Koploper FC Barcelona zal blij zijn met de uitslag, aangezien de ploeg van Frenkie de Jong woensdagavond de kans heeft om de voorsprong op de nummer twee van de competitie uit te breiden naar veertien punten. De Catalanen spelen dan uit tegen Rayo Vallecano.

Plaats een reactie