Real Madrid verslaat Chelsea opnieuw en bereikt halve finales Champions League

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League door Chelsea in zowel de heen- als terugwedstrijd van de kwartfinales te verslaan. In beide wedstrijden eindigde de score op 2-0 in het voordeel van de Spaanse grootmacht.

Mogelijke tegenstanders in de halve finales

Real Madrid, de titelverdediger in het toernooi, zal het in de halve finales opnemen tegen Manchester City of Bayern München. Na de 3-0 overwinning van Manchester City in de heenwedstrijd lijkt de Engelse club de meest waarschijnlijke tegenstander te zijn. De returnwedstrijd tussen deze twee teams vindt morgen plaats.

Derde ontmoeting in drie jaar

Chelsea, de winnaar van de Champions League in 2021, en Real Madrid, de huidige bekerhouder, stonden voor het derde jaar op rij tegenover elkaar in de knock-outfase van het toernooi. Chelsea had het spannend kunnen maken, maar N’Golo Kanté en Marc Cucurella misten kansen van dichtbij. Kanté schoot naast en Thibaut Courtois redde op fenomenale wijze een schot van Cucurella.

Real Madrid slaat toe

In de tweede helft miste Kanté opnieuw een kans voor Chelsea, waarna Real Madrid toesloeg. Rodrygo scoorde de openingstreffer nadat hij Trevoh Chalobah voorbij was gesneld. De Braziliaan was ook verantwoordelijk voor de 0-2, na een fraai uitgespeelde aanval en voorbereidend werk van Federico Valverde.

Met deze overwinning zet Real Madrid een stap dichter bij het prolongeren van hun Champions League-titel en zullen ze vol vertrouwen uitkijken naar de halve finales.

Plaats een reactie