Real Madrid wint moeizaam van Cádiz, uitblinker in Baskische derby

Real Madrid heeft de titelviering van FC Barcelona in La Liga met een week uitgesteld door een zwaarbevochten 2-0 overwinning op Cádiz. De thuisploeg bood goed weerstand en kreeg zelfs de eerste kans van de wedstrijd, maar uiteindelijk trok Real Madrid aan het langste eind.

Hoewel Real Madrid vanaf het begin de druk opvoerde, was het Cádiz dat de eerste grote kans kreeg. Aanvoerder Alfonso Espino raakte met een diagonaal schot de paal. Cádiz verdedigde sterk en kon rekenen op uitstekend keeperswerk van David Gil, die tot dit seizoen slechts vier wedstrijden op het hoogste niveau had gespeeld.

Gil redde voor rust op schoten van Marco Asensio, Karim Benzema en Rodrygo, die een uitstekende wedstrijd speelde. Ook na rust hield Gil zijn ploeg op de been met reddingen op kansen van Asensio, Rodrygo en Valverde. Real Madrid leek de wanhoop nabij toen Benzema de paal raakte, maar uiteindelijk wisten Nacho en Asensio toch te scoren en de overwinning veilig te stellen.

Iñaki Williams schittert in Baskische derby

De Baskische derby tussen Athletic Club en Real Sociedad eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg, met Iñaki Williams als grote uitblinker. De aanvaller scoorde beide doelpunten en besliste daarmee het duel in het voordeel van zijn ploeg.

Athletic Club was de betere ploeg in Bilbao, maar had aanvankelijk moeite om de kansen af te ronden. Nico Williams was al twee keer dicht bij een treffer voordat zijn oudere broer Iñaki het duel besliste met twee doelpunten. Bij zijn eerste treffer had hij enig fortuin, maar bij de tweede liet hij geen ruimte voor twijfel en schoot de bal als een raket in het dak van het doel.

Real Sociedad blijft op de vierde plaats in La Liga, maar ziet Real Betis, dat met 3-1 won van Espanyol, dichterbij komen. Het verschil tussen beide ploegen is nu slechts drie punten.

Plaats een reactie