Rellen bij Anderlecht na mislopen play-offs

Na de teleurstellende 2-3 nederlaag tegen KV Mechelen op zondagavond, braken er rellen uit bij het stadion van de Belgische voetbalclub Anderlecht. Boze hooligans bestormden de hoofdingang, wat leidde tot chaotische taferelen.

Anderlecht, dat eerder deze week ook al verloor van AZ in de Conference League, eindigde de reguliere competitie op de elfde plaats. Hierdoor wist de club zich niet te kwalificeren voor de play-offs II om Europees voetbal. Dit resultaat markeert het slechtste seizoen voor de Brusselse club sinds 1937.

Gedurende de wedstrijd uitten supporters al hun onvrede en riepen op tot het vertrek van voorzitter Wouter Vandenhaute. Na de wedstrijd drongen mannen met bivakmutsen en capuchons het VIP-gedeelte en de mixed zone binnen, volgens diverse Belgische media. Het is nog onduidelijk of er arrestaties zijn verricht door de politie.

Feest bij Club Brugge

Terwijl er bij Anderlecht teleurstelling heerste, was er bij Club Brugge reden tot feest. De club verzekerde zich van deelname aan de play-offs I na een indrukwekkende 7-0 overwinning op KAS Eupen. Hierdoor eindigde Club Brugge boven KAA Gent en mag het samen met de beste vier clubs strijden om de landstitel. Noa Lang was één van de doelpuntenmakers in de klinkende zege.

Naast Club Brugge zullen ook KRC Genk, Union Saint-Gilloise en het door Mark van Bommel getrainde Antwerp meedingen naar de titel. Seraing, Zulte Waregem en KV Oostende zijn helaas gedegradeerd.

Plaats een reactie