Samenvattingen speelronde 30 Eredivisie

De dertigste speelronde van de Eredivisie zit erop. Hieronder vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de uitslagen.

Zaterdag

Vitesse – Excelsior (0-0)

In een doelpuntloze wedstrijd wisten zowel Vitesse als Excelsior niet tot scoren te komen. Beide teams hadden kansen, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Met dit gelijkspel blijft Vitesse in de subtop hangen, terwijl Excelsior nog altijd strijdt tegen degradatie.

FC Groningen – NEC (gestaakt na 18 minuten bij een stand van 0-0)

De wedstrijd tussen FC Groningen en NEC werd na 18 minuten gestaakt vanwege hevige regenval en onweer. Op het moment van staken stond het nog 0-0. De KNVB zal op een later moment een nieuwe datum voor het uitspelen van deze wedstrijd bekendmaken.

sc Heerenveen – FC Emmen (2-3)

In een spannende wedstrijd wist FC Emmen met 2-3 te winnen van sc Heerenveen. Emmen kwam op voorsprong, maar Heerenveen wist terug te komen tot 2-2. In de slotfase scoorde Emmen de winnende treffer, waardoor zij drie belangrijke punten pakken in de strijd tegen degradatie.

Vrijdag

FC Volendam – SC Cambuur (2-0)

FC Volendam zorgde voor een verrassing door koploper SC Cambuur met 2-0 te verslaan. Volendam speelde een sterke wedstrijd en wist in de tweede helft twee keer te scoren. Door deze nederlaag ziet Cambuur de voorsprong op de concurrentie iets slinken, maar blijft het wel aan kop in de Eredivisie.

Na deze speelronde is de stand in de Eredivisie weer iets gewijzigd. Let op: de gestaakte wedstrijd tussen FC Groningen en NEC is hierin nog niet meegenomen. Houd de officiële kanalen van de KNVB in de gaten voor updates over het verdere verloop van deze wedstrijd.

Plaats een reactie