Spanning stijgt in Premier League na gelijkspel Arsenal

De ontknoping van de Premier League wordt steeds spannender, aangezien Arsenal voor de tweede week op rij punten heeft laten liggen. Tijdens een uitwedstrijd tegen West Ham United verspeelde de koploper een gewonnen wedstrijd en eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

Na slechts tien minuten leek Arsenal de overwinning al binnen te hebben dankzij doelpunten van Gabriel Jesus en Martin Ødegaard. Echter, na de rust voltrok zich een klein drama, met name voor Bukayo Saka.

Saka opnieuw ongelukkig bij penalty’s

Eerst scoorde Saïd Benrahma de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip, waarna ook Arsenal een penalty kreeg. Saka nam zijn verantwoordelijkheid, maar miste de kans om de score naar 1-3 te brengen. Enkele minuten later maakte Jarrod Bowen met een volley de gelijkmaker.

Dit was extra pijnlijk voor Saka, die tijdens de finale van het laatste EK ook al een cruciale strafschop miste. In de beslissende penaltyserie tegen Italië faalde Saka, waardoor Engeland de eindstrijd verloor.

Zowel Arsenal als het tegen degradatie vechtende West Ham kreeg in de tweede helft nog kansen, maar er kwam geen winnaar meer uit de strijd.

Arsenal blijft voorlopig bovenaan staan, aangezien concurrent Manchester City komend weekend geen competitiewedstrijd speelt vanwege verplichtingen in de FA Cup. Arsenal krijgt tegen Southampton nog de kans om verder uit te lopen.

Echter, op woensdag 26 april staat de wedstrijd City-Arsenal in Manchester op het programma. Dit duel kan een kantelpunt in de titelrace worden, aangezien het team van Pep Guardiola daarna nog enkele inhaalwedstrijden tegoed heeft.

Plaats een reactie