Sparta Rotterdam aast op topvier na overwinning op Heerenveen

Na een indrukwekkende 4-0 overwinning op sc Heerenveen, lijkt Sparta Rotterdam zich op te maken voor een aanval op de topvier van de Eredivisie. Met nog vijf wedstrijden te gaan, zijn de Rotterdammers vrijwel zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal en bedraagt het verschil met nummer vier AZ slechts twee punten.

Ondanks het vertrek van middenvelder Sven Mijnans naar AZ in de wintertransferperiode en het gemis van de zieke trainer Maurice Steijn, blijft Sparta verrassen in de subtop van de competitie.

Mica Pinto schittert in overwinning

De overwinning op Heerenveen werd ingeleid door twee doelpunten van Sparta. Voor rust was het linksback Mica Pinto die met een prachtig schot de bal in de kruising schoot, na een goede voorzet van Koki Saito. Na de pauze profiteerde Younes Namli van een gelukje, toen zijn schot van richting werd veranderd en in het doel belandde.

De Sparta Marsch klonk nog twee keer door de speakers, eerst voor Shurandy Sambo die de 3-0 in het dak van het doel schoot, en vervolgens voor Vito van Crooij die na een mooie actie ook zijn doelpunt meepikte. Heerenveen kon hier weinig tegenover stellen en moet alle zeilen bijzetten om de play-offs te bereiken. Spits Sydney van Hooijdonk kwam niet in scoringspositie om de topscorerslijst van de Eredivisie aan te voeren.

De avond was voor Sparta, dat nu op de vijfde plaats staat en die positie voorlopig behoudt als FC Utrecht zondag van FC Twente wint. Met nog enkele weken te gaan in het seizoen, liggen er voor de Rotterdammers nog genoeg kansen om zichzelf te overtreffen en wellicht een plek in de topvier te bemachtigen.

Plaats een reactie