Stefanie van der Gragt beëindigt carrière na WK voetbal

Na het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland komende zomer zal Stefanie van der Gragt haar voetbalcarrière beëindigen. De 30-jarige verdedigster, die afgelopen zomer een tweejarig contract tekende bij Internazionale maar dit niet zal uitdienen, speelde begin april haar honderdste interland tegen Duitsland.

Hoogtepunten en successen

Van der Gragt kijkt met tevredenheid terug op haar carrière, waarin ze “alles heeft meegemaakt wat ze wilde meemaken als profvoetballer”. Het hoogtepunt was het winnen van het EK in 2017. Daarnaast haalde ze in 2019 met Oranje, waarvoor ze twaalf doelpunten maakte, de finale van het WK.

Ze begon haar loopbaan bij AZ en speelde vervolgens voor SC Telstar, FC Twente, Bayern München, Ajax, FC Barcelona en opnieuw Ajax. Met zowel AZ, FC Twente als Ajax won ze één keer de landstitel. De inmiddels 101-voudig international won ook twee keer de KNVB-beker.

Reactie bondscoach Andries Jonker

Bondscoach Andries Jonker was al op de hoogte van de plannen van Van der Gragt, wiens partner binnenkort zal bevallen van hun tweede kind. Jonker prees Van der Gragt om haar onverzettelijkheid tijdens haar honderdste interland. “Dat heeft haar gedurende haar hele loopbaan getypeerd. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat ze tot de allerlaatste minuut van haar actieve carrière alles zal geven voor haar team.”

Plaats een reactie