Stefanie van der Gragt wordt technisch manager AZ Vrouwen

Voormalig Nederlands international Stefanie van der Gragt zal na het WK van deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland haar carrière als speelster beëindigen en technisch manager worden van AZ Vrouwen. Van der Gragt keert hiermee terug naar de club waarmee ze in het seizoen 2009-2010 landskampioen werd en een jaar later de beker won.

Terugkeer naar AZ

Van der Gragt debuteerde in het AZ-shirt in de Champions League, toen de club het op 30 september 2009 opnam tegen Brøndby IF. Vorig seizoen liep ze als trainer al enige tijd stage bij AZ O16. Na het WK zal ze zich volledig richten op haar nieuwe rol bij AZ Vrouwen en haar gezin, aangezien ze samen met haar vriendin binnenkort een tweede kindje verwacht.

Indrukwekkende carrière

De 30-jarige verdedigster heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, met speelperiodes bij onder andere Ajax, Bayern München en FC Barcelona. Met de Spaanse club bereikte ze vier jaar geleden zelfs de finale van de Champions League.

Enthousiasme bij AZ

Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ, is zeer tevreden met de komst van Van der Gragt: “Met het aantrekken van Stefanie hebben we een hele belangrijke slag geslagen. Stefanie kent de voetbalwereld door en door en heeft een wereldwijd netwerk. Met haar aan het roer van AZ Vrouwen gaan we op onze manier bouwen aan een succesvolle periode.”

Herstart AZ Vrouwen

Vanaf het seizoen 2023-2024 keert het vrouwenvoetbal terug bij AZ. Onlangs werd bekend dat trainer Mark de Vries een eenjarige verbintenis heeft ondertekend. Eerder deze week tekende ook Veerle van der Most als eerste speelster een contract bij de club.

Plaats een reactie