Techniektrainer Vanenburg verlaat Ajax

Na assistent-trainer Michael Reiziger, hoofd scouting Henk Veldmate en het hoofd van de jeugdopleiding Saïd Ouaali, heeft nu ook techniektrainer Gerald Vanenburg besloten om Ajax na dit seizoen te verlaten. In een interview met De Telegraaf geeft Vanenburg aan zich niet meer prettig te voelen bij de club.

De 59-jarige Vanenburg keerde drie seizoenen geleden na 34 jaar terug bij Ajax om de jeugd de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Ook hielp hij Mohamed Ihattaren bij zijn rentree op de velden. Echter, volgens Vanenburg is er veel veranderd bij Ajax en in de voetballerij in het algemeen, waardoor hij zich niet meer goed voelt bij wat hij doet.

Verlies van Ajax-dna

Vanenburg uit zijn zorgen over het verlies van het Ajax-dna binnen de club: “Bij het eerste elftal mis ik vastigheden waarop spelers kunnen terugvallen als het slecht gaat.” Dit seizoen heeft al veel veranderingen gezien bij Ajax, met het ontslag van trainer Alfred Schreuder, de onzekere toekomst van interim-coach John Heitinga en het opstappen van technisch manager Gerry Hamstra na kritiek op zijn transferbeleid. Als gevolg hiervan dreigt Ajax een plek bij de eerste twee in de eredivisie en de lucratieve Champions League mis te lopen.

Ondanks de onrust binnen de club, speelt Ajax zondag in de finale tegen PSV om de KNVB-beker.

Plaats een reactie