Union Berlin en Bayern Leverkusen delen punten

Union Berlin heeft zaterdagmiddag niet weten te winnen van Bayern Leverkusen in de Bundesliga. De thuiswedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, waardoor Union Berlin de koppositie niet kon overnemen van Borussia Dortmund.

De wedstrijd begon veelbelovend met kansen voor Union Berlin, met name voor voormalig ADO Den Haag-aanvaller Sheraldo Becker en Jordan Siebatcheu. Na ongeveer twintig minuten nam Leverkusen, met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis, de controle over en kreeg Moussa Diaby een kans die net over het doel ging.

In de tweede helft zocht Leverkusen nadrukkelijk naar de overwinning, met het oog op een mogelijke Champions League-plaats. Union Berlin hield echter goed stand en gaf weinig ruimte weg. Mitchel Bakker was nog dichtbij een doelpunt met een kopbal, maar Union-doelman Frederik Ronnow wist deze te keren.

Bayern München kan koppositie overnemen

Bayern München, de huidige nummer twee in de Bundesliga, heeft zondag de kans om de koppositie over te nemen van Borussia Dortmund. Bij winst in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC kan Bayern München de nieuwe koploper worden. De aftrap van deze wedstrijd is om 15.30 uur.

Plaats een reactie