Van Conference League naar Youth League: bizar etmaal voor AZ-speler

Donderdag, even na half tien ’s avonds in Alkmaar. Mexx Meerdink schiet AZ vanaf de strafschopstip naar de halve finales van de Conference League. Wouter Goes rent het veld op om met zijn medespelers de winst op Anderlecht te vieren. Een feestje dat nog wel even doorgaat in de kleedkamer, maar voor Goes duurt dat feest niet tot in de late uurtjes.

Vrijdag, even na drie uur in de middag in het Zwitserse Genève. Jayden Addai schiet AZ vanaf de strafschopstip naar de finale van de Youth League. Weer mag Goes een sprintje trekken, maar dit keer iets minder hard, want hij heeft een bizarre dag achter de rug.

“Ik kan vanwege de adrenaline niet zo goed slapen na een wedstrijd, ook al heb ik gisteren niet gespeeld. Het was een kort nachtje. Ik moest om zeven uur opstaan en vloog om negen uur naar Zwitserland. Rond half elf was ik er en heb ik snel wat gegeten in de bus.”

Daar kreeg hij ook instructies van de keeperstrainer over de standaardsituaties van tegenstander Sporting. “Even later stond ik op het veld. Het ging heel snel, maar het is gelukt. Het laatste kwartier had ik het wel zwaar… Het kan wel, maar ik zou dit niet vaker doen.”

Opnieuw strafschoppenserie

Na negentig minuten spelen stond het 2-2 en weer werd Goes in de tombola van een strafschoppenserie gestort. Hij zag geen redenen om zijn ervaring van de donderdagavond te delen, zijn ploeggenoten van AZ onder 19 bulkten volgens hem van het zelfvertrouwen.

“Ik heb het niet over gisteren gehad, de jongens hebben zelf ook gekeken. Iedereen had het zelfvertrouwen om de penalty goed binnen te schieten. Ik had ook wel het gevoel dat we zouden winnen en we hebben met Rome (Owusu-Oduro, red.) een topkeeper die penalty’s kan tegenhouden.”

Maandag finale

De jongelingen van AZ mogen even uitrusten voordat maandag de finale van de Youth League op het programma staat tegen AC Milan of Hajduk Split. Voor Goes maakt het totaal niet uit wie de tegenstander gaat worden. “Als ik heel eerlijk ben weet ik niet hoe beide teams spelen, maar we gaan die wedstrijd kijken en dan kunnen we gelijk zien waar onze kansen liggen.”

De nuchtere Goes waagt zich echter nog niet aan een voorspelling voor de finale van maandag. “Ik hou er niet van om voor de wedstrijd te praten, ik wil liever met de trofee in mijn handen staan, dan praat ik wel stoer.”

Plaats een reactie