Van der Vaart bezorgd over Ajax-jeugd en technische verschuivingen

Rafael van der Vaart, oud-Ajacied, uit zijn zorgen over de recente onrust binnen de organisatie van Ajax en het niveau van de jeugdopleiding. In Studio Voetbal bespreekt hij de vele verschuivingen op technisch vlak bij de club, zoals het ontbinden van het contract van technisch manager Gerry Hamstra, het vertrek van hoofdscout Henk Veldmate en het niet verlengen van het contract van hoofd opleiding Saïd Ouaali.

Daarnaast zijn er nieuwe aanstellingen, zoals Sven Mislintat als technisch directeur en Jan van Halst als voetbaltechnisch lid van de raad van commissarissen. Maurits Hendriks, Chief Sports Officer (CSO) bij Ajax, liet weten verrast te zijn door het vertrek van Ouaali. Arno Vermeulen begrijpt het vertrek van Ouaali wel, gezien zijn succes als leider van de jeugd en de interesse uit het buitenland.

Zorgen over niveau jeugdopleiding

Van der Vaart maakt zich zorgen over het niveau van de jeugd bij Ajax. Hij zag de JO17 van Ajax met 3-0 verliezen van het Deense FC Nordsjælland tijdens de finale van het internationale jeugdtoernooi de Future Cup. “Ik zie bij Ajax geen talent lopen dat het over twee drie jaar gaat halen. Dat had je vroeger veel meer. Dat valt me zo tegen. Ook wat er nu doorkomt vanuit de jeugd. Het is een probleem dat langer speelt. Ik snap dat er in de jeugd iets moet veranderen.”

Plaats een reactie