Van Nistelrooij: Statistieken zeggen niets over topper

Ondanks zijn ongeslagen status tegen Ajax als voetballer en trainer, gelooft Ruud van Nistelrooij niet dat zijn persoonlijke statistieken enige invloed hebben op de aankomende topper tussen PSV en Ajax. De PSV-coach benadrukt dat hij zich volledig richt op het maximaal presteren in de komende wedstrijd en niet op zijn eerdere successen tegen de Amsterdamse rivaal.

Van Nistelrooij is niet van plan om zijn spelers te vermoeien met anekdotes uit het verleden, zoals zijn hattrick in de 4-0 overwinning op Ajax in februari 2000. Ook de eerdere overwinningen van PSV op Ajax dit seizoen blijven onbesproken. “Ik leef niet in het verleden, totaal niet zelfs”, aldus de trainer. “Het zijn leuke feitjes voor de media om de voorbeschouwing mee te vullen, maar ik heb er zondag helemaal niets aan.”

De focus van Van Nistelrooij ligt op de voorbereiding en het beantwoorden van vragen over de verdediging, duels en aanvallende mogelijkheden van zijn team. Wel erkent hij dat zijn ervaring met het spelen van toppers en het omgaan met de bijbehorende spanning, emoties en sentimenten nuttig kan zijn voor zijn spelers.

Cruciale strijd om tweede plaats

De topper tussen PSV en Ajax kan cruciaal zijn in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Beide teams lijken kansloos in de titelstrijd, met Feyenoord op acht punten voorsprong. PSV en Ajax zijn echter wel bezig aan een sterke reeks, met respectievelijk elf zeges en twaalf overwinningen in hun laatste veertien duels.

Ajax zonder Álvarez

Ajax moet het zondag stellen zonder Edson Álvarez, die geschorst is na zijn gele kaart tegen FC Emmen. Van Nistelrooij erkent dat de afwezigheid van de verdediger een aderlating is voor de Amsterdammers, maar benadrukt dat zijn eigen team zich vooral moet concentreren op hun eigen spel en prestaties.

Plaats een reactie