Vernielingen in De Kuip na KNVB-bekerfinale Ajax-PSV

Na afloop van de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV zijn er in en rondom De Kuip vernielingen aangericht. Toiletten in het stadion zijn beschadigd, stoeltjes zijn afgebroken en muren zijn beplakt met stickers.

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw vertelt aan Rijnmond dat er overal in De Kuip schade is. “Vooral bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden.” PSV won de finale na verlenging en strafschoppen.

De Leeuw is verbijsterd over de situatie. “Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de schade zag.”

Naast de vernielingen in De Kuip zijn er ook zaken gesloopt en beschadigd op het treinstation bij het stadion, waaronder incheckpalen. Rond de bekerfinale zijn ten minste vijftig mensen opgepakt.

Omvang schade nog onbekend

De omvang van de schade is nog niet bekend. Zodra er een eerste inschatting is gemaakt, zal er een rekening naar de KNVB worden gestuurd. De voetbalbond kan deze mogelijk doorsturen naar Ajax en PSV.

Plaats een reactie