Vitesse en Excelsior in doelpuntloos gelijkspel

In een spannende strijd tegen degradatie hebben Vitesse en Excelsior elkaar in evenwicht gehouden met een doelpuntloos gelijkspel. Hoewel de tweede helft meer actie bood, bleef het scorebord in Arnhem op 0-0 staan.

De nummers dertien en zestien van de Eredivisie begonnen de wedstrijd met een weinig enerverende eerste helft. Echter, direct na de rust kwam het duel tot leven, met name dankzij de uitstekende reddingen van Excelsior-doelman Stijn van Gassel.

Van Gassel houdt Excelsior op de been

Van Gassel wist met succes schoten van Million Manhoef en Kacper Kozlowski te stoppen en redde ook een kopbal van Melle Meulensteen door deze via de onderkant van de lat uit zijn doel te duwen. Kozlowski bleef een plaag voor de Rotterdamse verdediging, terwijl ook Ryan Flamingo gevaarlijk was in een scrimmage.

Excelsior wist zich af en toe goed te ontworstelen aan de druk van Vitesse, maar slaagde er niet in om grote kansen te creëren. De beste mogelijkheid kwam van Peer Koopmeiners, die vanaf de rand van het strafschopgebied hard overschoot.

In de slotfase voorkwam Van Gassel dat Vitesse de overwinning veiligstelde bij de terugkeer van trainer Phillip Cocu, die twee wedstrijden miste vanwege een blindedarmontsteking. Invaller Gabriel Vidovic had een gouden kans om de wedstrijd te beslissen, maar schoot in de laatste minuut vanuit een kansrijke positie naast.

Door het gelijkspel en de overwinning van concurrent Emmen zakt Excelsior naar de zestiende plaats, wat aan het einde van het seizoen kan leiden tot promotie-degradatiewedstrijden. Vitesse staat slechts drie punten hoger en moet dus ook op zijn hoede blijven.

Plaats een reactie