Vitesse wint Gelderse derby na blunders NEC-doelman Cillessen

Vitesse heeft de zestigste Gelderse derby in de Eredivisie op zijn naam geschreven door met 1-4 te winnen van NEC. De overwinning werd mede mogelijk gemaakt door fouten van NEC-doelman en Oranje-international Jasper Cillessen, die twee keer in de fout ging.

Eerste helft: Cillessen’s fout kost doelpunt

De eerste helft begon met een doelpunt van Matús Bero voor Vitesse, die vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot. Cillessen kon niet bij de bal en moest zich gewonnen geven. Vervolgens ging Cillessen in de fout na een terugspeelbal. Hij probeerde dribbelend richting de zijkant te gaan, maar Mohamed Sankoh ontfutselde hem de bal en legde terug op Kacper Kozlowski. De Pool tikte vervolgens simpel binnen, waardoor het 0-2 stond.

NEC, dat zonder de nog niet fitte Oussama Tannane speelde, probeerde snel te reageren. Elayis Tavsan stuitte echter op Vitesse-doelman Kjell Scherpen, die vlak voor rust ook Ibrahim Cissoko van scoren afhield.

Tweede helft: Nieuwe blunder Cillessen zonder gevolgen

Na de rust ging Cillessen opnieuw in de fout. Een uitworp van de keeper belandde in de voeten van Kozlowski, die de lat raakte. Bero scoorde in de rebound, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel van Sankoh. Lasse Schöne raakte vervolgens uit een vrije trap de paal voor NEC.

Vitesse liep daarna verder uit door doelpunten van Bart van Rooij (eigen doelpunt) en Ryan Flamingo. Tussendoor wist Dirk Proper nog wel de eer te redden voor NEC, maar de eindstand bleef 1-4 in het voordeel van Vitesse.

Deze overwinning in de Gelderse derby zal voor Vitesse een flinke opsteker zijn, terwijl NEC en doelman Cillessen zich zullen moeten herpakken na deze teleurstellende prestatie.

Plaats een reactie