Voetbalwedstrijden verstoord door gewelddadige supporters

In de Nederlandse eredivisie werden dit weekend twee wedstrijden stilgelegd omdat supporters bekers op het veld wierpen. Bij het Griekse Olympiakos liep het volledig uit de hand en ook in België ging het mis.

Kort na de topper Olympiakos – AEK Athene bestormden tientallen supporters van de thuisploeg het veld. Zij gooiden stoeltjes die ze van de tribunes hadden gesloopt naar de politie en staken vuurwerk af. De Griekse oproerpolitie zette traangas en wapenstokken in om de hooligans van het veld te verdrijven.

De gemoederen waren na twee late doelpunten van AEK, die Olympiakos de das omdeden in de titelstrijd, al flink opgelopen. Eigenaar Evangelos Marinakis van Olympiakos meldde zich in de slotfase langs de zijlijn. Hij was woedend op de Italiaanse scheidsrechter Davide Massa vanwege de strafschop die AEK had gekregen en waaruit de 1-2 viel.

De spelers van beide ploegen vluchtten toen de fans het veld opkwamen de catacomben in. Het Griekse voetbal kent een lange en heftige geschiedenis van supportersgeweld.

Hoofdingang Anderlecht bestormd

In België was het hommeles na een wedstrijd van Anderlecht. De Brusselse topclub in verval verloor met 2-3 van KV Mechelen, waarna boze supporters de hoofdingang van het Constant Vanden Stockstadion bestormden.

Anderlecht, dat donderdag nog van AZ verloor in de Conference League, sloot de reguliere competitie af als nummer elf en wist zich daarmee niet te plaatsen voor de play-offs II om Europees voetbal. Het is het slechtste seizoen van de club uit Brussel sinds 1937.

Tijdens de wedstrijd riepen supporters al om het vertrek van voorzitter Wouter Vandenhaute. Na afloop drongen mannen met bivakmutsen en capuchons door tot het VIP-gedeelte en de mixed zone.

Anderlecht werd vorige week door AZ uitgeschakeld in de kwartfinales van de Conference League. Door het mislopen van de play-offs is het seizoen van de club nu al voorbij.

Plaats een reactie