Vrouwenvoetbal bekerfinale: FC Twente tegen PSV

De strijd om de beker in het vrouwenvoetbal zal dit seizoen gaan tussen FC Twente en PSV. FC Twente wist een Eindhovense finale te voorkomen door in de halve finale met 0-2 te winnen van Jong PSV. Eerder had het eerste elftal van PSV zich al geplaatst voor de eindstrijd in Den Haag door ADO met 1-4 te verslaan.

Hoewel Jong PSV voor een unieke finale had kunnen zorgen, bleek de ploeg niet opgewassen tegen eredivisie-koploper Twente. Bij rust stond het al 0-2 op De Herdgang, dankzij doelpunten van verdedigers Kim Everaerts en Marit Auee uit hoekschoppen.

Gedurende de tweede helft vond het spel voornamelijk plaats op de Eindhovense helft, maar de jonge talenten van PSV wisten verdere tegendoelpunten te voorkomen.

Finale op 18 mei

Jong PSV bereikte de halve finale door eredivisieclubs vv Alkmaar en Telstar te verslaan. De kampioen uit de beloftencompetitie was de enige belofteploeg van de 95 deelnemers aan de beker.

FC Twente wist de beker voor het laatst in 2015 te winnen. PSV stond in de laatste twee edities van de finale. In 2021 werd er gewonnen van ADO Den Haag, maar een jaar later was Ajax te sterk. De finale van dit jaar zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag (18 mei).

Plaats een reactie