Vuurwerkincident legt voetbalwedstrijd NAC Breda-Willem II stil

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen NAC Breda en Willem II is het spel tijdelijk stilgelegd vanwege vuurwerk dat op het veld werd gegooid. In de 71ste minuut besloot de scheidsrechter om beide teams van het veld te halen, in overeenstemming met de nieuwe, strengere maatregelen van de KNVB. Na ongeveer tien minuten werd de wedstrijd hervat.

Eerder werd ook de wedstrijd tussen Helmond Sport en MVV stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld. Dit was de eerste keer dat de aangescherpte maatregelen van de KNVB werden toegepast.

De voetbalbond besloot tot strengere maatregelen na het ‘aanstekerincident’ tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek wordt geraakt door een voorwerp, zoals Ajacied Davy Klaassen overkwam in De Kuip, wordt de wedstrijd direct gestaakt. Wanneer er voorwerpen worden gegooid zonder dat iemand wordt geraakt, gaan spelers en scheidsrechters bij een eerste keer naar de kleedkamers en wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Bij een tweede keer wordt het duel direct gestaakt.

Uitgestelde start

De aanvang van de beladen derby tussen de twee Brabantse clubs, waarbij uitfans al niet waren toegestaan op verzoek van de burgemeesters van Breda en Tilburg, werd eveneens uitgesteld vanwege vuurwerk op het veld.

Plaats een reactie