Wedstrijden stilgelegd door voorwerpen op veld

De voetbalwedstrijden PEC Zwolle-FC Dordrecht en MVV Maastricht-Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie zijn vrijdagavond onderbroken. In beide gevallen besloot de scheidsrechter om de spelers van het veld te halen vanwege voorwerpen die op het veld werden gegooid.

In Zwolle werd het duel tijdens de eerste helft stilgelegd nadat een beker op het veld werd gegooid terwijl een Dordrecht-speler een hoekschop wilde nemen. De dader bleek een 8-jarige jongen te zijn. Het kind en zijn vader werden uit het stadion verwijderd.

Bij de wedstrijd tussen MVV en Jong AZ ontstonden problemen ongeveer tien minuten voor het einde, bij een stand van 1-2. Supporters van de thuisclub gooiden voorwerpen op het veld vlak nadat Jong AZ had gescoord.

Na een incident tijdens de halve finale van het bekertoernooi tussen Feyenoord en Ajax, waarbij Ajacied Davy Klaassen op zijn hoofd werd geraakt door een aansteker die uit het publiek werd gegooid, heeft de KNVB strengere maatregelen ingevoerd. Bij de eerste keer dat er voorwerpen op het veld worden gegooid, gaan spelers en scheidsrechters kort naar binnen. Bij een tweede keer wordt het duel gestaakt. Als een scheidsrechter of speler wordt geraakt door een voorwerp uit het publiek, wordt de wedstrijd direct gestaakt.

Strenge regels toegepast

De wedstrijd NAC-Willem II werd twee weken geleden als eerste gestaakt op basis van de nieuwe regels. Afgelopen zaterdag ging het ook mis bij FC Groningen-NEC, waarbij een assistent-scheidsrechter werd geraakt door een beker uit het publiek.

De wedstrijd tussen FC Twente en Sparta van afgelopen zondag had ook stilgelegd moeten worden, toen supporters in de blessuretijd voorwerpen richting Spartaan Shurandy Sambo gooiden. Scheidsrechter Joey Kooij oordeelde echter dat de speler zich provocerend had gedragen en gaf Sambo een gele kaart. Een dag later bevestigde de KNVB dat de kaart terecht was, maar dat de wedstrijd ook stilgelegd had moeten worden.

Plaats een reactie